sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ihanan kamala leipä ja muut viimeaikojen herkut

Tein eilen taas pataleipää (kiitos hyvästä reseptistä erakkorapu!) Viimeksi kun tein tätä samaista leipää, poltin sormeni kun älynväläyksen seurauksena tartuin kuuman kanteen ilman kintaita. En onneksi toistanut samaa, mutta unohdin leivän uuniin. Istuin tietokoneella kaikessa rauhassa, kunnes tajuan että ainiin, se leipä... Onneksi se ei palanut, se ei vain kerennyt ruskistua kunnolla. Kuvaa en kerinnyt ottaa kun veli jo haukkasikin palan... Voi kyllä, Aape haukkasi palan suoraan leivästä. 

Isäni syntymäpäivä oli muutama päivä taaksepäin, ja sen kunniaksi teimme kakkua. Eräällä vieraalla on keliakia, joten kakkukin oli gluteeniton. 


Resepti löytyy täältä, oli todella hyvää! Koristeluun on käytetty taloussuklaarouhetta, kermavaahtoa ja gluteenittomia karkkeja. Kakkua oli helppo leikata, johtuukohan sitten siitä että se katosi kahdessa päivässä parempiin suihin, en tiedä. 



Minä ja Aape teimme myös mukikakkua, ensin oli tarkoitus tehdä vain meille, mutta sitten isä tuli paikalle ja valitteli kuinka ei kerennyt saada enää toista palaa omasta kakustaan. Vetosin siihen että kakkuja pitää olla parillinen määrä, mutta vastaukseksi tuli että tehkää hänelle kaksi. Saamansa pitää, teimme yhteensä 4 mukikakkua, joista tuli aika suklaisia, mutta ihan hyviä silti. Kuvassa olevat mukit ovat 0,5 litraisia, suosittelen ainakin 0,3 kokoista käyttämään ettei kakku tule yli turvotessaan mikrossa.

Reseptit löytyy kaikki Ideakeittiöstä jos linkit ei toimi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti