lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kanit + ruoka = kanien ruoka!

Kuvailin tänään vähän sitä, mitä kanini syövät. Tässä postauksessa ei ole kaikkea, esimerkiksi kuivatut koivunlehdet, nokkoset ja muut vihreät on jo syöty. 

Tässä Alfan ja Deltan tämänpäiväiset tuoreet. Salaattia, kurkkua ja banaania. 
Sisäkanit, eli tällä hetkellä Alfa ja Delta, saavat eniten tuoreita, sillä niille on helppo vain heittää salaatinkanta aidan yli. Kesällä taasen kanilassa syödään enemmän tuoreita, kun niitä on helppo kerätä iso määrä. 

Alfan rakkaus: Banaani!

Delta on tullut tässäkin asiassa äitiinsä.

Yhdessä on hyvä syödä :)

Vitacraft Nibble Rings
Herkkurengaslaatikoiden määrästä voisi päätellä että niitä syödään hyvinkin ahkerasti meillä, mutta oikeastaan ne ovat lähinnä sisäkanien herkkuja, 1/kani/päivä korkeintaan. Oikeastaan niitä kuluu vain muutama viikossa. Laatikoita on paljon, sillä olen löytänyt niitä vain Tampereen Stockmannilta (vink vink), ja Alfa rakastaa näitä!

Herkkurenkaita useammin herkutellaan itsekuivaamillani banaani- ja omenaviipaleilla. Silloin tällöin saattaa joku sujahtaa omaankin suuhun. 

Pellettinä käytän Racing Prixiä (pitkulaiset pelletit), joskin tällä hetkellä seassa on Burgess Excel Rabbitia Seinäjoen näyttelyiden jäljiltä.

Kuivattuja pihlajanmarjoja lisätään silloin tällöin pelletin joukkoon.
Säilytän kaikki kuivatut ruuat mieluiten paperipussessa tai viinirypälelaatikoissa, jotta ne eivät homehdu, vaikka kuivattuja ovatkin. Tähän asti olen kuivannut kaiken saunan lauteilla, mutta nyt toivon syntymäpäivälahjaksi kuivuria jotta saisin enemmän ja nopeammin kuivattua. 

Koivua ja pajua.

Vaahteraa.
Kanini saavat vähintään kerran viikossa oksia järsittäviksi. Olen sikäli onnellisessa asemassa, että asun maalla ja ympärillä on monenlaista puuta. On pajupensasta, koivuja, omenapuuta, kuusia, pihlajaa, ja uutena vaahteraa. Koivut varsinkin ovat helppoja, kun niitä juuri kaadettiin muutama. Viime syksyn myrsky lennätti rehutornin katon omenapuuta päin, jonka seurauksena se halkesi kahtia. Vielä se kituuttaa hengissä, mutta omenia se enää tuskin tuottaa. Niinpä olen sitäkin huolit pistänyt kaneilla.


Heinälato.
Ja se tärkein, eli heinä. Kanin ruokavaliosta valtaosan kuuluu olla heinää, ja isolla kanimäärällä sitä kuluu paljon. Meillä on heinälato ja sielä oman pellon heinää, joista osa pienpaaleissa ja osa käsin viikatteella kaadettua irtoheinää. Molempien teossa olen itsekin ollut mukana.

Ja viimeiseksi linkki Ideakeittiöön. Liitykää mukaan saamaan ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti