sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Ruokakuvia eri tilanteista



Tänä vuonna meidän lähimetsästämme on tullut ihan suhteellisen hyvä sienisato, jos katsoo siltä kantilta että kun äiti menee itselleen ateriaa hakemaan, niin sitä löytyy yhdestä lajista tarpeeksi. Maailman paras tuo sato ei ole, ainakaan määrällisesti. 

Jos ollaan positiivisia, voidaan ajatella että ainakaan sienten säilömisrumba ei ala uusiksi. Viime kesänä äiti säilöä sieniä, mutta kukaan ei oikein osannut arvostaa niiden hajua enää talvella, eikä niitä koskaan syöty. Kun metsästä löytyy juuri sopiva määrä yhdelle ruualle, kaikki ovat tyytyväisiä.


Mustikkaa en ole kerännyt, mutta puolukkaa jonkin verran. Äiti oli kerännyt sangollisen jo ennemmin, ja perässä menin keräämään vähän kaneille talviherkkuja. Koirien kanssa liikuimme metsässä, joten kun koirien lenkit alkoivat ulottua turhan kauas näkökentästä, piti palata kotiin. En kerinnyt poimia kuin n. vajaan litran, mutta jälleen onni onnettomuudessa. 

Olen yrittänyt kuivata puolukoita nyt jo useamman päivän, ilman kunnollisia tuloksia. Saunassa ne eivät menneet miksikään, vaikka kaikki muukin on siellä kuivunut, ja uunissa osa marjoista kuivuu nopeasti ja osa ei mene miksikään. Mistäköhän tämä johtuu?


Koiristamme (jotka on esiteltynä edellisessä eläimiä käsittelevässä postauksessani) toisella on kaulassa ja kainaloissa ajoittain paha hiiva. Eräässä vaiheessa se meni niin pahaksi että koira alkoi jo laihtua. Nettipalstalta kuulimme, että uunijussi auttaisi koiran hiivaan, ja auttaisi lihottamaan koiraa. Niinpä Reinolle aloitettin kunnon kuuri, ja niin paino lähtikin nousuun. Hiivan kanssa ei tapahtunut muutosta, vaikka basset-piireissä sitä kovasti hehkutettiinkin.

Uunijussi tuo monelle lapsuuden muistoja mieleen, ja sen syöttäminen koiralle saattaa kuulostaa haaskaukselta. Meillä kuitenkin on karjaa, joten terniäkin tulee sitä mukaan että tämä on mahdollista. Myyntiin tulee terniä aina silloin tällöin.


Pikkuveljeni pelaa koripallojoukkueensa kanssa usein turnauksissa, ja aika aijoin ne osuvat omaan kaupunkiimme. Silloin vanhemmat yhteistyöllä tekevät myyntiin esimerkiksi leivoksia ja leipiä. Pari pellillistä mustikkapiirakka tai mokkapalaa on siis ihan piece of cake ;)


...lisäksi jääkaappi voi näyttää vaikka tältä. Tämä kuva on otettu, kun n. 100 pelaajaa yöpyi Kauhajoella viikonlopun. Meillä oli myös järjetön pinkka banaaneja, ja pelipaikalla oli monta laatikkoa broilerikiusausta ja keittoa. 

 Lisää kuvia löydät Instagramista!
Olen mukana myös Ideakeittiössä. Tule mukaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti