lauantai 9. toukokuuta 2015

Ohjeet pataleipään

Tää on se perusvarma leipä, helppo ja hyvän makuinen. Alkuperäinen resepti löytyy Ideakeittiöstä, ja sen on tehnyt erakkorapu.

Ainekset: 
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl vettä

Aloita sekoittamalla kuivat aineet, ja lisää sitten vesi. Älä vaivaa. Taikinan kuuluu jäädä todella löysäksi. 
Laita kansi päälle 12-24 tunniksi, ja jätä ilmarako. Jätä huoneenlämpöön.
Kaada taikina reilulla kädellä jauhotetulle pöydälle ja laita pata kuumenemaan uunin mukana 230 asteeseen. Pyöritä taikina pari kertaa jauhoissa. Nostele reunat keskelle ja anna taikinan levätä kunnes uuni on kuuma. 
Taikina lepäämässä.
Nosta taikina pataan.
Paista taikinaa kannen alla 30 min, ja ota sitten kansi pois. Paista vielä 15 min ruskistumisen vuoksi. 
Anna jäähtyä ennen leikkaamista,
Ja tadaa!

Tällainen pinta tuli minun viimeisimpään leipään :)
Ja tällainen pata on käytössä. Ei ole merkkiä.
Ideakeittiö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti